GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Den ultimata sommarguiden för Sydney

Den ultimata sommarguiden för Sydney

Aussies vet verkligen hur man gör det mesta av sitt sommarväder i världsklass, och Sydney är en grogrund för god mat, surf i världsklass och oslagbart bra vibbar. Faktum är att när det gäller att planera din resa finns det nästan för mycket att välja mellan när det gäller saker att göra. Oavsett om du bara besöker Sydney eller planerar att studera utomlands i Sydney i sommar, här är vår ultimata guide för sommarbesökare i den helt fantastiska huvudstaden i New South Wales.

1. Besök stränderna

Visste du att havsvattentemperaturen under sommaren kan gå upp till cirka 23ºC (74ºF)? Och när Sydney har över 100 stränder att välja mellan kunde det inte vara enklare att dyka ner i det. Bondi Beach är lätt att ta sig till från stadens centrum, det är en av de mest kända gyllene sandstränderna i Australien och ett utmärkt ställe om du vill surfa. Manly, norr om staden, är också ett fantastiskt ställe att fånga en våg på och i februari hålls tävlingen Australian Open of Surfing. Balmoral Beach är skyddad och lämpar sig väl för simning, paddle boarding eller kajakpaddling, och Shelly Beach erbjuder imponerande snorkling. De flesta stränder är också omgivna av kaféer, barer och restauranger, så du kan tillbringa en hel dag vid kusten och ta mat och förfriskningar på natursköna platser.

2. Bada i stadens simbassänger

Om du vill simma men inte är sugen på att undvika vågorna finns det skyddade havspooler på flera av Sydneys stränder, bland annat Bondi och Bronte Beaches. McIver's Ladies Baths (även känd som Coogee Ladies' Baths) är en naturskön badplats vid en klippa bara för tjejerna sydost om Sydney, och den restaurerade MacCallum Pool från 1920-talet vid Cremorne Point i norra Sydney har en fantastisk utsikt över stadens skyline och hamnen. Det finns också utomhuspooler med sötvatten i Victoria Park, Petersham Park och Prince Alfred Park.

3. Gå på en festival

Det råder ingen brist på evenemang inom livemusik och konst i Sydney, och sommarsäsongen kan bara betyda en sak: festivaler! Nere vid Mrs Maquarie's Point, vid Sydney Botanical Gardens, är Harbourlife-festivalen i november ett av årets största dansmusikevenemang och från festen har man utsikt över vattnet, Sydney Opera House och Sydney Harbour Bridge. Sydney Festival i januari bjuder också på ett stort utbud av livemusik och teater, filmvisningar, utställningar och konstinstallationer på platser över hela staden, vilket gör det enkelt för dig att få din kulturfix.

4. Gå över till Barangaroo

Barangaroo, som en gång var en containerterminal, har förvandlats till ett livligt shopping- och restaurangdistrikt vid vattnet. Vid vattnet finns imponerande modern arkitektur och fantastiska restauranger med utsikt över hamnen, och alldeles intill ligger det gröna och lugna Barangaroo Reserve fyllt med inhemska australiensiska träd och buskar. Området är uppkallat efter en viktig och inspirerande aboriginsk kvinna vid namn Barangaroo, som var en Cammeraygal-ledare för Eora-nationen vid den tidpunkt då européerna koloniserade detta område i Australien. Om du vill lära dig mer om Australiens gemensamma historia och den rika aboriginska kulturen är den här delen av Sydney ett utmärkt ställe att ta en guidad tur.

5. Utforska Sydney med kajak

Ta på dig flytvästen och en paddel - ett av de mest unika (och fridfulla!) sätten att se staden är med kajak. I norra Sydney är Middle Harbour en skyddad plats att utforska på vattnet, med turer som börjar vid Spit Bridge och tar dig genom dolda vikar, eller sjöfartsäventyr från Manly Wharf som tar dig till älvpingvinerna. För en twist på den klassiska utsikten över Sydney Harbour kan du ta en kajaktur genom hamnen så att du kan se Operahuset och stadens silhuett från vattnet. Söder om Sydney ligger den vackra Woronora River, en plats där naturälskare kan utforska klippiga stränder, stränder och skogar med ett rikt djurliv.

6. Ta dig ut från staden

Sydney är en fantastisk plats för att utforska mer av den australiensiska delstaten New South Wales. Blue Mountains (som har fått sitt namn från det blåaktiga dis som områdets eukalyptusträd ger luften) ligger bara några timmar bort och är fantastiskt vackert. Mellan de gamla klipporna finns det otaliga vandringsleder och klättringsområden att utforska, och i de gröna, lummiga dalarna döljer sig hemliga vattenfall och vilda simbassänger. Strax söder om Sydney kan du också tillbringa en dag eller två med vandring, picknick, camping och djurskådning i ett vackert område med skyddad kustlinje och inlandsbuske, som kallas Royal National Park.

Den ultimata sommarguiden till SydneyUtforska
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig

Testa din engelska på några minuter

Läs mer