GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Den ultimata sommarguiden till New York

Den ultimata sommarguiden till New York

Staden kallas "The City That Never Sleeps" och med en oändlig lista på saker att göra, restauranger att prova, parker att sitta i och evenemang att delta i, kan du verkligen tillbringa en hel sommar i New York City utan att vila. För att du inte ska bränna ut dig har vi valt ut några av våra bästa saker att göra i New York på sommaren.

1. Handla på loppmarknad

För en äkta shoppingupplevelse i New York ska du bege dig till en loppmarknad. Här hittar du en eklektisk blandning av saker till salu. Allt från kläder, skivor och konst till antikviteter, hantverk och smycken. Föremålen är vintage, handgjorda eller begagnade, så du kommer garanterat att hitta något konstigt, underbart och helt unikt. Grand Bazaar NYC i Upper West Side är en av de äldsta, största och mest välkända loppmarknaderna med över 100 lokala försäljare.

Helgens Chelsea Flea Market är perfekt för vintagegodis och Nolita Market i SoHo är bra om du har en liten budget. När du har shoppat klart kan du bege dig till Bronx Night Market på Fordham Plaza. På lördagskvällar har denna episka marknad livemusik och otrolig gatumat.

2. Gå på ett event i parken

Många av New Yorks parker är mycket mer än bara grönområden att koppla av i. Varje sommar förvandlas de till evenemangsplatser. Teaterälskare kan vända Broadway ryggen för en kväll och bege sig till Central Park för att se en gratis föreställning av Shakespeare in the Park.

De varma sommarkvällarna är också perfekta för att titta på en utomhusfilm, och det hålls regelbundna filmvisningar över hela staden. Packa en picknick och en filt och gå på någon av de kostnadsfria filmkvällarna i Brooklyn Bridge Park och Bryant Park i Midtown Manhattan från juni till augusti.

3. Strosa runt på museum

New York har museer i världsklass som täcker allt från konst och mode till historia och vetenskap. De dagar då sommarvärmen och luftfuktigheten blir för mycket finns det inget som slår ett museum; kultur och luftkonditionering! Att gå upp för de ikoniska trapporna till Metropolitan Museum of Art (AKA - the Met) är ett måste. Trappan, som blev känd som den årliga Met Gala-scenen för kändisar i häftiga outfits, leder till en stor sal och imponerande utställningar med konstverk från hela världen.

Smithsonian Design Museum hyllar allt som har med design att göra, och National Museum of the American Indian i New York är ett bra ställe att börja lära sig mer om historia och kultur hos Amerikas 12 000 ursprungsbefolkningar. Och det finns till och med ett glassmuseum Japp, du är välkommen.

New York Metropolitan Museum of Art

4. Gå på en festival

Från lokala kvartersfester (evenemang där flera gator stängs av för dans och musik) till internationella evenemang med levande musik - NYC har ett stort utbud av festivaler som underhåller dig under hela sommaren. Storslagna arenor som Forest Hills Stadium och The Rooftop at Pier 17 at the Seaport (som har en otrolig utsikt över stadssiluetten) är värdar för en serie konserter under hela sommaren, och festivalerna Governors Ball och SummerStage bör vara huvudpunkter i din kalender.

Om du vill uppleva ett "block party" i New York ska du bege dig till det årliga Bushwick Collective Block Party i Brooklyn, som hålls i juni. Det är en gratis och livlig fest där gatukonstnärer målar otroliga väggmålningar över kvarterets byggnader, och det är en härlig stämning med livemusik och food trucks.

5. Ta dig till stranden

Det kanske förvånar dig, men det är faktiskt ganska lätt att tillbringa en dag på stranden när man bor i New York. I Brooklyn är den breda och sandiga Coney Island Beach mycket populär, med volleybollplaner, strandpromenad och åkattraktioner. Precis intill ligger Brighton Beach, som kan vara lite lugnare.

Vackra Orchard Beach är Bronx enda strand och erbjuder skyddad badplats i en bred vik och en skogspark bakom stranden för skuggiga picknickar. I Queen's är Rockaway Beach ett utmärkt ställe för surfing. På Staten Island har South Beach en fantastisk utsikt över Verrazano Bridge, medan den vackra Wolfe's Pond är mycket mindre och mindre känd.

New York Coney Island Beach

6. Upptäck New York State

Staden är naturligtvis fantastisk, men den varierade och vackra landsbygden i New York State får man inte missa. Åk till Long Island (30 minuters tågresa från Manhattan) och njut av sandstränder, fridfulla vingårdar och lila lavendelfält.

Mohonk Preserve ligger 2 timmars bilresa från staden och är perfekt för naturälskare, med 8.000 hektar skogar, berg och floder som bara ber om att få vandra. Om du vill vila och ladda batterierna kan du hoppa på tåget från Manhattan och tillbringa helgen i fridfulla Cold Spring. Denna by är hem för historiska byggnader och ligger intill både Hudson Highlands State Park och Hudson River.

Tillbringa en sommar i New YorkLäs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig

Testa din engelska på några minuter

Läs mer