GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Den ultimata sommarguiden till Brighton

Den ultimata sommarguiden till Brighton

När solen skiner finns det bara en plats som britterna vill vara på: vid havet! Sedan 1800-talet har Brighton varit en av Englands främsta stranddestinationer.

Brighton är dock mycket mer än bara en kuststad. Det är också en välkomnande och livlig stad som är värd för massor av evenemang och är ett känt nav för oberoende konstnärer och tillverkare. Och det är bara en kort tågresa från London. Vad mer kan man önska sig?

Här är vår ultimata guide för att få ut det mesta av Brightons många fantastiska sevärdheter under sommaren.

1. Åk till Brighton Beach

Brighton har en lång, vacker strandpromenad som sträcker sig västerut till Hove och till och med till den närliggande kuststaden Worthing. Detta ger strandbesökarna många alternativ; ta ett dopp, luta dig tillbaka på stranden eller njut av en lång promenad längs kusten utan att behöva förlora havsutsikten. Det är också en stenstrand, så det är mindre risk att få sand i dina fish and chips (en friterad brittisk maträtt som du absolut måste prova när du är vid havet).

2. Besök pirerna

När du är på stranden kan du helt enkelt inte undgå att lägga märke till Brighton Palace Pier. Den här enorma piren sträcker sig från stadens centrum ut i havet och byggdes ursprungligen 1899, men har uppgraderats under åren och har nu restauranger och till och med en liten nöjespark med berg- och dalbanor.

Åk västerut längs strandpromenaden så hittar du de ikoniska resterna av West Pier. Endast delar av byggnadens stomme finns kvar och sticker upp ur havet för att skapa en häftig plats för ett fotografi; det ser särskilt häftigt ut vid solnedgången.

Ultimate summer guide to Brighton: Brighton Pier

3. Gå på en festival

Staden är värd för över 60 olika festivaler som firar konst och kultur varje år, från stora musikscener till mindre samhällsaktiviteter, vetenskaps- och komedikvällar och evenemang som firar allt som är konstigt och underbart - det finns något för alla. I maj tar Brighton Festival (som har pågått sedan 1967) och Brighton Fringe (en av Englands största festivaler för flera konstarter) över staden och stora delar av de omgivande områdena i Sussex.

Du hittar teaterföreställningar, livemusik och dans, konstutställningar, filmvisningar, litterära evenemang och mycket, mycket mer. Osignerade musikartister visas upp på The Great Escape Festival i maj och elektronisk dansmusik hyllas på Boundary Brighton Festival i september. I juni får du inte missa Brighton Carnival, som är över 100 år gammal.

4. Fira pride

Det episka och inspirerande Brighton & Hove Pride-evenemanget firar HBTQ-grupper och främjar jämställdhet och mångfald. Den här musik- och konstfyllda veckan har pågått i över 50 år och har länge varit omtyckt som ett av Storbritanniens främsta Pride-evenemang.

5. Shoppa i The Lanes-butikerna

Den mest kända delen av Brightons stadskärna är ett historiskt område med smala gator fyllda med små oberoende butiker, som kallas The Lanes. Det här området hyllar och visar upp det bästa av Brightons kreativa talanger. Här kan (och bör) du tillbringa hela dagar med att utforska små butiker, gallerier och boutiquer fyllda till bredden med antikviteter, lokala konstverk, skräddarsydda smycken, heminredning och kläder.

Naturligtvis måste du vila under din resa genom denna livliga labyrint, och därför är det också ett måste att smaka på godsakerna på pubarna, kaféerna och restaurangerna som ligger inbäddade mellan alla dessa butiker.

Ultimate summer guide to Brighton: Brighton Lanes

6. Utforska den brittiska landsbygden

För naturälskare är Brighton mycket mer än bara kustlinjen. Strax norr om staden och västerut mot de gröna, böljande kullarna i Sussex ligger South Downs National Park. Detta stora område med skyddad mark är översållat med typiska engelska byar (den perfekta platsen för att prova ett cream tea eller besöka en traditionell engelsk pub), och landskapet i sig erbjuder både äventyr och lugn. Vandringsleder och cykelvägar går kors och tvärs över fält, gräsmarker och skogsområden, och det finns många bra alternativ för camping eller glamping om du vill ha ett äventyr med övernattning. Bara åtta kilometer från Brighton ligger Devil's Dyke, en imponerande dal som är känd för sina vackra vyer.

Studera engelska i BrightonLäs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig

Testa din engelska på några minuter

Läs mer