GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

10 platser som måste besökas för vattensportälskare

10 platser som måste besökas för vattensportälskare

När sommaren smyger sig på och temperaturen stiger rusar de flesta av oss mot närmaste badplats. Finns det något bättre sätt att svalka sig och få upp pulsen än att dyka rakt in i vattensporternas värld?

För stora fans av allt som har med strand, sand och surf att göra kanske den lokala poolen inte mättar din aptit på actionfyllda aktiviteter. Oroa dig inte, det finns många destinationer att besöka där alla dina vattensportdrömmar kan gå i uppfyllelse. Oavsett om du är nybörjare eller en vattensportfantast har vi rätt plats för dig. Här är vårt urval av platser som måste besökas runt om i världen för vattensportälskare.

1. Kajakpaddling: Mission Bay, Auckland, Nya Zeeland

Klarblått vatten och idyllisk natur utgör den bländande bakgrunden för en eftermiddag med kajakpaddling på Mission Bay i Auckland. Området gränsar till flera strandsamhällen och är känt för sin livliga energi och ger den perfekta bakgrunden för en dag med sol, sport och natur.2. Jet Skiing: Jurassic Coastline, Bournemouth, UK 

De som gillar fartfyllda vattensporter kommer utan tvekan att uppskatta att åka jetski i en fantastisk miljö på sydkusten. Ta en guidad jetski-safari och utforska Poole Harbor, en plats för bevarande av våtmarker och Europas största naturliga hamn. Området är känt för Jurassic Coast - ett världsarvsområde med över 185 miljoner år av historia.

3. Snorkling: Nice, Frankrike

För dem som föredrar en mer avslappnad upplevelse erbjuder det kristallklara vattnet på Franska Rivieran i Nice den perfekta miljön för snorkling. Utforska den steniga udden och dolda klippbassänger medan du tar in din vackra omgivning.

4. Segling: Harbor Island, San Diego, USA

Vässa dina seglingskunskaper på San Diegos Ocean Beach och upplev den klassiska strandkänslan i SoCal. Ocean Beach är en favorit bland både besökare och lokalbefolkning och bjuder på vågor som inte går att ta miste på och en underbar utsikt.

5. Wakeboarding: Swan River, Perth, Australia 

Perth Wake Park ligger strax söder om staden och är hem till den enda wakeboardparken med kabel i västra Australien. Den är öppen för alla nivåer och du kan åka wakeboard på huvudsjön och koppla av på den pittoreska stranden efteråt.

6. Banana boating: St. George’s Bay, St. Julian's, Malta 

Ta med dig några vänner och bege dig till en av St Julians berömda stränder för en naturskön och actionfylld tur med bananbåt. Beundra öns magnifika kust medan du kör genom azurblå vatten.

7. Stand-up paddle boarding: Waikiki, Honolulu, USA

Stand-up paddle boarding började på 1960-talet i Waikiki på Hawaii - var kan man bättre njuta av denna avslappnande sport än på dess ursprungsplats? Du kan hyra paddelbrädor direkt på stranden, vilket är en utmärkt aktivitet för både de som är erfarna och de som precis har börjat. Det är inte bara ett bra träningspass, det är också ett avkopplande sätt att njuta av de vackra vyerna längs stranden.

8. Surfing: Rincon Point & Leadbetter Point, Santa Barbara, USA

I Santa Barbara finns det surfställen för både nybörjare och erfarna surfare. För dem med erfarenhet är Rincon Point känd som en av USA:s främsta surfplatser och har smeknamnet "The Queen of the Coast". Samtidigt har Leadbetter Point, som ligger strax väster om Santa Barbara Harbor, lätt surf, vilket gör det till en utmärkt plats för nybörjare.

9. Vattenskidor: Hawkesbury River, Sydney, Australien

Med sina vackra omgivningar och lugna vatten är Hawkesbury River den perfekta platsen för en fartfylld vattenskidåkning. Ungefär en timmes bilresa från Sydney ligger denna natursköna plats, som också är hem för lokala marknader och gallerier, perfekta att utforska efter en morgon med sport.

10. Vindsurfing: Lagoon Beach, Kapstaden, Sydafrika

Denna underbara strand i hjärtat av Kapstaden har ett grunt område som sträcker sig cirka 50 meter, vilket gör den idealisk för vindsurfing. Inbäddat i Milnerton-området kan du också enkelt utforska närliggande landskap, stränder, vandringsleder och det ikoniska Taffelberget.

Upplev ett äventyr utomlandsLäs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig

Utforska världen på en språkresa med EF

Läs mer