GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Lär dig spanska med dessa 10 gratispoddar

Lär dig spanska med dessa 10 gratispoddar

Podcaster är ett bra och enkelt sätt att stärka dina spanskkunskaper. Du kan sätta på en och lära dig passivt när du sitter i bilen, går ut med hunden eller tar bussen så lär du dig i din egen takt.

Vi har sammanställt 10 av våra favoritpodcasts för språknivåer från nybörjare till avancerad nivå. Prova några och se vilken som faller dig i smaken - det kommer inte att kännas som att plugga alls.

Nybörjare

Enkla historier på spanska

Med ett nytt avsnitt varannan vecka är det här podcasten för nybörjare som föredrar korta berättelser framför lektioner. Berättelsen läses uteslutande på spanska, bortsett från den praktiska ordförrådsintroduktionen i början av avsnittet. Berättaren talar långsamt så att du kan uppfatta de flesta orden, och berättelserna handlar om allt från byggandet av Panamakanalen till personliga reseberättelser.

Spring Spanish

Den här roliga podcasten har korta avsnitt som innehåller användbara spanska fraser och ordspråk som ökar ditt ordförråd och får dig att låta mer som en infödd talare. Oavsett hur mycket spanska du kan, kommer du garanterat att lära dig några praktiska "bitar" som de kallar dem genom att lyssna på Spring Spanish.

Fördjupad spanska

Följ en engelsktalande programledare när han använder en blandning av långsam spanska och engelska i verkliga situationer som att vandra i Montserrat, beställa en måltid på en restaurang eller prata i en park. Den uppslukande spanska ljuddesignen gör att du lever dig in i berättelsen, hjälper dig att befästa minnet och ber lyssnaren att svara på uppmaningar för att öva. Nya avsnitt läggs till varje vecka och transkriptioner är tillgängliga för prenumeranter på deras Patreon-sida.

Medelsvår

Españolistos

Ett amerikansk-colombianskt par producerar denna samtalspodcast så att du får höra spanska talas med en colombiansk accent och en amerikansk accent. Språket är relativt enkelt och långsamt men talas helt på spanska, så Españolistos är bäst för studenter på mellannivå. De täcker ämnen som aktiva lyssningsövningar, målsättning, uttryck och kulturella ämnen som jul i Colombia.

Coffee Break Spanish

Den här serien börjar från början med introduktioner och hälsningsfraser. Följ med när en spansklärare och en skotsk student gör framsteg genom lektionerna. Coffee Break Spanish-avsnitten är normalt cirka 30 minuter och har alltid en blandning av spanska och engelska. Med hundratals avsnitt i den här podcasten blir det gradvis svårare och täcker tidsperioder, por vs para och många andra spanska grammatikämnen. Det presenteras alltid enkelt och förklaringarna är mycket hjälpsamma..

Charlas Hispanas

Lär dig mer om Latinamerikas kultur och historia vid sidan av språket i den här pedagogiska podcasten. Med en rad olika accenter och "riktigt språk" är Charlas Hispanas en bra podcast för elever på mellannivå som vill förbättra sin förmåga att lyssna och lära sig några mer autentiska fraser.

Avancerad

Hoy Hablamos

Hoy Hablamos, som leds av en spanjor, är en autentisk podcast med tusentals avsnitt som behandlar grammatik, ordförråd, tips eller nyhetsämnen, vilket gör det till ett bra val om du vill höra spanska från Spanien. Programledaren talar ganska snabbt och bara på spanska, så det är bäst för avancerade talare.

El Gran Apagón

Dyk in i El Gran Apagón, en spännande berättelse om ett globalt strömavbrott. Produktionsvärdena är höga med en rollista och ett soundtrack, och berättelsen är så gripande att du inte vill sluta lyssna. Med tre säsonger och cirka 10 avsnitt vardera finns det gott om innehåll för att hålla dig igång i flera veckor. Serien riktar sig till personer som har spanska som modersmål och är inte ett inlärningsverktyg, så den passar bäst för avancerade elever med ett hyfsat ordförråd i spanska.

Radio Ambulante

Radio Ambulante är delvis berättande, delvis undersökande journalistik, som delar berättelser från Latinamerika. Du kommer att höra olika accenter och lära dig vardagligt språk från hela Latinamerika när de intervjuar olika gäster i varje avsnitt. Detta är verkligen en för erfarna elever. Du kan ladda ner den betalda appen för att få utskrifterna och läsa medan du lyssnar.

¿Quieres Ser Mi Amigo?

När två killar träffades på en fest i Spanien för ett par år sedan blev det en succé. Så mycket att de bestämde sig för att spela in en podcast så att lyssnarna kunde följa deras spirande vänskap i direktsändning. Nu två år senare och nästan 100 avsnitt senare har de blivit de bästa av vänner och spelar fortfarande in lättsamma, skämtsamma samtal om allt från sport till familj. Perfekt för erfarna studenter som vill förbättra sitt lyssnande och sin förståelse av den spanska accenten från Spanien.

Ta din spanska till nästa nivåStudera Utomlands
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig

Utforska världen på en språkresa med EF

Läs mer