GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

10 bästa studentställena i London: Från mat till musik

10 bästa studentställena i London: Från mat till musik

Från de bästa billiga matställena till de coolaste konst- och musikställena - vi har letat igenom London för att hitta de platser som varje student bör lägga till på sin bucket list. Oavsett om du vill njuta av solen på en takterrass, hitta ett lugnt bibliotek att arbeta i eller hitta studentbiljetter till biografpris, så har vi hittat det du behöver.

1. Borough Market

Du kan inte tillbringa tid i London utan att besöka några av marknaderna, och om du känner dig lite hungrig är Borough Market rätt ställe för dig. Med oststånd, hamburgerbilar, varma pajer och färsk frukt staplade på trävagnar känner du lukten innan du ser den. Och eftersom utbudet är så stort finns det alltid en bra affär att göra. Hela marknaden är öppen onsdag till lördag, och ett mer begränsat urval av stånd på måndag och tisdag.

2. Southbank Centre Roof Garden

Ja, det regnar i England, men London har också sin beskärda del av soliga sommardagar. När solen bestämmer sig för att skina lockar takterrasserna. Från taket på South Bank Centre har man utsikt över Themsen, London Eye och till och med parlamentsbyggnaden, så du kan få din kulturfix och dina D-vitaminer på en och samma gång. I allt kaos i storstaden är denna trädgård (designad av Eden Project och komplett med riktiga träd och vildblommande gräs) en oas av lugn och en utmärkt plats att trycka på ”reset” innan du dyker tillbaka in i dina studier.

3. Bar Kick

Bar Kick ligger på två våningar i Shoreditch och är inte ett vanligt kafé. Där det kanske finns ett dansgolv i vilken annan bar som helst har raderna med fotbollsspel förvandlat källaren till den ultimata platsen att tillbringa en kväll med vännerna. Luta dig tillbaka och koppla av (ordvitsen är avsedd) med deras klassiska hamburgermeny och visa upp dina skills medan du lättar på trycket, eller gå över för att njuta av atmosfären om det är en stor fotbollsmatch på TV. På happy hour kostar ölen bara £2,50 och cocktails £4,50.

4. Ozone Coffee House

Ozone startade med tre vänner som delade en passion för kaffe i Nya Zeeland. Systerkaféet i Shoreditch har samma kärnvärden - gemenskap, hållbarhet och kvalitetsprodukter - så kaféet, rosteriet, baren och den lilla restaurangen finns alla under samma tak. Det rymliga kaféet, som ligger i en stor före detta lagerlokal, är fyllt med naturligt ljus, trendiga träbord och minimalistisk inredning. Läs: det är den perfekta arbetsplatsen för dig som vill kombinera studier med en kopp kaffe.

5. British Film Institute Southbank

Filmfantaster måste besöka British Film Institute i Southbank. BFI:s fyra biografer visar det allra bästa inom filmkonsten, en blandning av klassiska, samtida och kritikerrosade filmer från alla tidsepoker, förhandsvisningar av nya filmer och regissörens kommentarer. Och det blir ännu bättre - om du är under 25 år kostar biljetterna i dörren bara £3. En kväll på bio som kostar mindre än en kaffe? Du kommer att bli stamgäst på nolltid!

6. The Vaults

För att komma under huden på Londons fantastiska oberoende konstscen är det dags att gå under jord. Vaults ligger i en labyrint av tunnlar under Waterloo Station och är ett underjordiskt, uppslukande konstutrymme fyllt med otroliga installationer och utställningar från Londons coolaste kreatörer. Delta i teckningskurser, ta en drink, gör ditt bästa i pubquizet på måndagskvällen eller skaffa biljetter till en kväll med levande musik. Om du behöver inspiration kan det vara lättare att hitta det du söker i ett undangömt galleri.

7. The Fire Station

Alla restauranger som serverar ”ädla hamburgare och äventyrliga pizzor” på menyn är restauranger som välkomnar studenter. The Fire Station på Waterloo har förnyat den gamla brandstationen (lustigt nog) och förvandlat den legendariska platsen till en legendarisk comfort-food-joint. Pattys staplas högt i bullar, surdegsbottnar gräddas i den autentiska pizzaugnen och de kreativa bartendrarna har uppfunnit sin egen skräddarsydda cocktailmeny - vad finns det att inte älska?

8. Bishopsgate Library

När man bor och studerar mitt i en av världens mest trafikerade städer måste man ibland söka tröst och hitta en lugn plats. Bishopsgate Library ligger undangömt nära livliga Liverpool Street, men när du väl är inne skulle du aldrig veta att London ligger precis bakom dörrarna. Wifi är gratis, biblioteket är öppet för alla och - spoiler alert - det är verkligen vackert. Höga bokhyllor i trä sträcker sig från golv till tak och ljuset flödar in genom kupolformade fönster i taket - här kan du leva ut dina Harry Potter-fantasier medan du jobbar.

9. The Miller Pub

Med prisvärd mat (hamburgare kostar bara £7,50), billiga drinkar och pingisbord på taket är The Miller i Southwark ett utmärkt ställe att tillbringa en kväll med sina vänner. Baren har hantverksöl, IPA och en rad äkta cider på fat, alla för mindre än £5 för en halvliter. Musiker: var glada! Det finns en repetitionslokal på nedervåningen (även tillgänglig för teatergrupper och komedirepetitioner) och puben har regelbundet levande musikkvällar med lokala artister.10. Corsica Studios

Det här hippa stället är bara för dem som är insatta. Den icke-vinstdrivande lokalen ligger i två järnvägsbågar bakom Elephant and Castle och är uppdelad i en bar och ett rum för livemusik samt en studio som lika ofta visar kreativ film som den kan ses medverka i inspelningen av en sådan. Pop-up-musikgig, konstinstallationer och DJ-klubbkvällar som varar till kl. 06.00 står på schemat för denna supertrendiga tillflyktsort.

Studera utomlands i LondonLäs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig

Utforska världen på en språkresa med EF

Läs mer